Aardappelmarkt houdt stijgende lijn vast

Onder invloed van de moeizame aardappeloogst en aanhoudende onzekerheid over de definitieve opbrengsten heeft PotatoNL deze week opnieuw de noteringen voor fritesaardappelen verhoogd.

Aardappelmarkt+houdt+stijgende+lijn+vast
© Anton Dingemanse

De notering van fritesgeschikte aardappelen voor grootschalige verwerking in Europa is aan de bovenkant verhoogd met 1,50 euro en komt nu uit op gemiddeld 20,75 euro per 100 kilo. Dat is alweer 4,50 euro meer dan drie weken geleden.

De noteerders bij PotatoNL maken wel steeds meer onderscheid tussen de aardappelen afland geleverd, aan de onderkant, en de aardappelen droog uit de schuur geleverd, aan de bovenkant van de prijszetting. De bandbreedte van de notering voor de fritesaardappelen in categorie I loopt inmiddels van 17,50 tot 24 euro per 100 kilo.Beursmakelaar De Vries & Westermann meldt dat de verwerkende industrie wel belangstelling toont voor bewaarpartijen, maar dat de bereidheid van langbewaarders om te verkopen nog niet erg groot is. Deze partijen worden naar verwachting pas vanaf de jaarwisseling aangeboden.


Verwerking tot verse frites

PotatoNL noteert de hoogste prijzen, tot maximaal 30 euro per 100 kilo, voor de fritesrassen die ook worden gebruikt voor de verwerking tot verse frites. Dit betreft onder meer Agria en Markies. Verder zijn de rassen voor het fastfoodsegment, zoals Innovator, goed aan de prijs en stijgen ook de noteringen voor exportaardappelen met 1 euro tot gemiddeld 24,50 euro per 100 kilo.

Op de aardappeltermijnmarkt staat de notering voor fritesaardappelen op levering in april 2024 op 33,10 euro per 100 kilo. Dat is nu 1 euro minder dan vorige week, maar wel 6 euro meer dan een maand geleden.


• Bekijk de marktprijzen van consumptieaardappelen en pootgoed

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer