Deense en Franse veredelaars samen verder in bieten en cichorei

Het Deense veredelingsbedrijf DLF Seeds en het Franse Groupe Florimond Desprez zijn van plan hun activiteiten op het gebied van veredeling van suikerbieten, voederbieten en cichorei samen te voegen in een joint venture.

Deense+en+Franse+veredelaars+samen+verder+in+bieten+en+cichorei
© Job Hiddink

Beide bedrijven hebben daarvoor deze week een intentieverklaring ondertekend. Doel van de samenwerking is een betere positionering als innovatieve en toonaangevende speler in de Europese suikerbietensector en daarbuiten.

Volgens CEO Søren Halbye van DLF Seeds zijn de bedrijven complementair op het gebied van veredeling, zaadproductie en zaadverwerking. Hij ziet de samenwerking als een troef voor ondersteuning van de landbouwtransitie naar meer ecologische teeltsystemen. Ook gaat hij ervan uit dat de bedrijven samen beter in staat zijn om telers te helpen bij aanpassing aan de klimaatverandering.

François Desprez, de president van Groupe Florimond Desprez, wijst erop dat beide veredelingsbedrijven dezelfde waarden van bescheidenheid en volharding nastreven. Hij rekent erop dat het succes van de fusie daarop gebaseerd zal zijn en ook een voorbode is voor de ontwikkeling van innovatieve rassen voor de teelt van de toekomst.


Synergievoordelen benutten

DLF Seeds en Groupe Florimond Deprez erkennen het belang van een naadloze integratie en gaan een duidelijk plan opstellen om de synergievoordelen optimaal te benutten. De oprichting van de joint venture wordt nu beoordeeld door onder meer mededingingsautoriteiten. Praktische veranderingen in de dagelijkse bedrijfsvoering worden pas effectief als dit proces is afgerond. De verwachte startdatum van de joint venture is 1 juli 2024.

DLF Seeds heeft het hoofdkantoor in Roskilde in Denemarken. Voor het veredelingsbedrijf werken meer dan 2.000 werknemers in 22 landen. De bedrijfsvoering is vooral gericht op het kweken en distribueren van zaden voor voedergewassen en graszoden. Groupe Florimond Deprez is, naast suikerbieten, ook veredelaar van granen en actief op de pootgoedmarkt. Bij het Franse bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Cappelle-en-Pévèle staat, werken 1.000 mensen in 65 landen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer