BO Akkerbouw breidt uit met groenten- en fruitverwerkers

De Vereniging van de Nederlandse Groenten- en Fruitverwerkende Industrie (Vigef) wordt per 1 oktober lid van de Brancheorganisatie Akkerbouw (BO Akkerbouw).

BO+Akkerbouw+breidt+uit+met+groenten%2D+en+fruitverwerkers
© BO Akkerbouw

Vigef vertegenwoordigt onder meer de verwerkers van industriegroenten. Met het lidmaatschap van de vereniging telt BO Akkerbouw in totaal dertien leden. Tezamen vertegenwoordigen de leden van BO Akkerbouw alle schakels van veredeling, teelt, handel en verwerking van akkerbouwgewassen.

Marline Kester, branchemanager van Vigef, wordt bestuurslid van BO Akkerbouw. In een reactie zegt zij dat ze uitkijkt naar de samenwerking op thema's die voor de leden van Vigef van belang zijn, zoals onderzoek, verbetering van de waterkwaliteit en een toekomstbestendige keten. 'Door kennisdeling en -uitwisseling hopen wij bij te dragen aan efficiëntere en duurzame groenteverwerking in Nederland.'

Ook directeur André Hoogendijk van BO Akkerbouw meldt blij te zijn met de toetreding van Vigef. 'Industriegroenten zijn een belangrijk onderdeel van het bouwplan voor veel akkerbouwers. Er komen veel uitdagingen op de Nederlandse akkerbouw af. Dan is het belangrijk om samen sterk te staan. Ook kansen liggen er genoeg. De leden van Vigef zijn daarbij bijzonder belangrijk voor de inzet op gezonde, duurzame voeding.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer