Mogelijke afzwakking van Klimaatambitie onder nieuwe regering

Op basis van de partijprogramma's is het waarschijnlijk dat de klimaatdoelen aanzienlijk worden verzwakt. Dit schrijft ABN Amro in een nieuwe publicatie.

Mogelijke+afzwakking+van+Klimaatambitie+onder+nieuwe+regering
© Twan Wiermans

ABN Amro houdt rekening met een rechtse coalitie. Daarbij ziet de bank dat de beoogde coalitiepartners verschillende prioriteiten hebben als het gaat over het energie- en klimaatbeleid. Denk aan thema's als het blijven gebruiken van aardgas (en zelfs steenkool) en het vertragen of stoppen van de ontwikkeling van duurzame energie, vooral in de context van kernenergie.

'Het opbouwen van kernenergie zal veel tijd kosten. Dat betekent dat Nederland afhankelijk blijft van fossiele brandstoffen voor verwarming en energievoorziening, zonder voldoende hoeveelheid duurzame energie te produceren', schrijft ABN Amro.

Het belangrijkste meningsverschil is dat NSC en VVD vast willen houden aan de eerder gestelde doelstellingen voor het verminderen van de CO2-emissies in de Klimaatwet, terwijl de grotere PVV hier volledig tegen is. Daarmee lijkt het er volgens de bank op dat Nederland de energietransitie anders zal aanpakken.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer