Waterlast Vlaanderen houdt aan, onvoldoende aanvoer groenteverwerkers

Vanwege de grote neerslaghoeveelheden die al zijn gevallen en ook nog eens aanhouden draaien groenteverwerkers in West-Vlaanderen inmiddels op halve capaciteit.

Waterlast+Vlaanderen+houdt+aan%2C+onvoldoende+aanvoer+groenteverwerkers
© Anton Dingemanse

De verwerkers missen aanvoer van groenten zoals prei, spruiten, peen, sluitkool, knolselderij en andere wintergroenten. Op de Belgische landbouwwebsite Vilt.be meldt een vertegenwoordiger van diepvriesfabrikant Ardo dat in de productie slechts de helft van de capaciteit wordt gebruikt en dat voor een deel van het personeel een regeling is aangevraagd voor tijdelijke werkloosheid.

Ook de veiling REO in Roeselare constateert dat er veel minder aanvoer is van groenten dan normaal in november. Het najaar is juist de oogstperiode voor diverse wintergroenten en op de veiling is dan de aanvoer op z'n grootst. De directeur productie bij REO vertelt aan Vilt.be dat nog moeilijk is in te schatten in welke mate tekorten aan groenten ontstaan. Het lagere aanbod zorgt overigens wel voor hogere groenteprijzen op de veiling.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  40 %
 • Zaterdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer