Kalverhouders voeren automatisch met Lely Vector

Kalverhouders Bas en Luuk Reimert in Luttenberg voeren hun dieren sinds begin dit jaar met de Lely Vector. Waar eerst voornamelijk melkveehouders dit systeem gebruikten, zijn nu ook de eerste kalverhouders hiermee aan de slag gegaan.

Honderden belangstellenden brachten onlangs een bezoek aan het bedrijf van de Overijsselse ondernemers om het automatisch voeren zelf te bekijken. 'Het geeft toch een stukje arbeidsbesparing en een hogere voerefficiëntie', zegt Luuk Reimert. 'Vooral bij de jongere dieren van een maand of 5 zien we dat de voeropname beter is dan toen we nog met de voermengwagen voerden.'

Het bedrijf is uitgebreid met een voerkeuken, elektrische staldeuren en 120 meter betonpad, zodat de Vector in alle vijf de stallen de jonge rosékalveren kan voeren. De verschillende leeftijdsgroepen krijgen allemaal een ander rantsoen. Reimert: 'Elke 2 uur rijdt de Vector deze stal binnen om de voerhoogte te meten en als dat nodig is gaat hij voeren. We hebben de stal ingedeeld in twintig hokken en hij kan per hok de hoogte meten en voeren.'

Omdat er vaker wordt gevoerd, blijven sommige kalveren ook liggen bij een voerbeurt. Dat vraagt wel wat extra aandacht bij de controlerondes. De broers willen niet meer anders. 'We werken beide ook buiten de deur, dus dit is een mooi stukje arbeidsbesparing. Ons bedrijf is nu weer klaar voor de toekomst', besluit Reimert.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer