Dertien pilots voor gezonde kalverketen van start

Dertien pilots in het kader van de 'Gezonde Kalverketen' starten binnenkort. Deze pilots moeten bijdragen aan een betere kalvergezondheid en zijn onder meer gericht op het minder verplaatsen van jonge kalveren.

Dertien+pilots+voor+gezonde+kalverketen+van+start
© Nieuwe Oogst

Dat heeft landbouwminister Piet Adema geschreven in een Kamerbrief over dierenwelzijn. De pilots moeten voor eind 2024 worden afgerond. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit regelt de monitoring van het dierenwelzijn en de diergezondheid van de kalveren, zodat de data ook met elkaar kunnen worden vergeleken,

Zo starten vier pilots binnen het thema 'loyaal aan lokaal'. Binnen deze pilot levert de melkveehouder zijn kalveren rechtstreeks aan een kalverhouder, terwijl beide ondernemers werken aan een gezamenlijk gezondheidsplan.


Pilot zonder kalverhouder

Ook is er één pilot binnen het thema 'maximaal integraal', waarbij kalveren tot de leeftijd van drie maanden oud bij de melkveehouder blijven en vervolgens als starter naar een kalverhouder worden verplaatst. Daarnaast starten vier pilots binnen het thema 'thuis en tevreden' waarbij de kalveren bij de melkveehouder blijven tot ze worden geslacht.

Tot slot starten vier pilots binnen het thema ' gezonde kalverketen overig'. Voor dit thema kon de aanvrager zelf pilots indienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  22° / 15°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
 • Woensdag
  17° / 13°
  20 %
Meer weer