Overijssel wordt groener, tienduizenden bomen erbij

Het Overijsselse landschap is bijna 68.000 bomen rijker. Zaterdag is de eerste Boomdeeldag waarbij de door Overijsselaars aangevraagde bomen worden uitgedeeld. Twintig gemeenten doen hieraan mee.

Overijssel+wordt+groener%2C+tienduizenden+bomen+erbij
© Provincie Overijssel

Voor de zomer konden inwoners bij het Overijsselse programma Natuur voor Elkaar tegen een kleine vergoeding bomen en bosplantsoenplanten aanvragen. In samenwerking met Landschap Overijssel en twintig gemeenten organiseert de provincie deze activiteit. Tijdens de Boomdeeldagen halen de deelnemers het plantmateriaal op en planten ze het op hun eigen grond.

Het initiatief 'Iedereen een Boom' is in 2019 gestart door de provincie, nadat door Provinciale Staten de motie 'plant één boom per bewoner' werd aangenomen. Het doel van dit project is om 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel te planten. Er zijn al 510.094 nieuwe bomen aangemeld sinds het begin van het project.

Maandag bleek nog uit een groot internationaal onderzoek in het tijdschrift Nature dat er met met een combinatie van bosherstel en aanplant van nieuw bos deze eeuw wereldwijd maximaal 829 miljard ton CO2 uit de atmosfeer kan worden gehaald. In dit bossenplan hoeft geen landbouwgrond te worden opgeofferd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  24° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
Meer weer