Fonds wil 200 miljoen ophalen om van boerenland bos te maken

Advies- en ingenieursbureau Arcadis en investeringsmaatschappij Cycas Capital willen een nieuw investeringsfonds van 200 miljoen euro beginnen om voormalige landbouwgrond om te zetten in bos.

Fonds+wil+200+miljoen+ophalen+om+van+boerenland+bos+te+maken
© Twan Wiermans

Daarvoor hoopt dat fonds, ReTimber, grond van stoppende boeren te kopen om hen te helpen die te veranderen in biodiverse natuur. Er lopen nog geen concrete gesprekken met boeren, maar Eduard Elias van Cycas Capital verwacht wel veel interesse.

Uitkoop is een van de mogelijkheden voor piekbelasters. Ongeveer drieduizend boeren komen in aanmerking voor deze stoppersregeling, waarbij ze 120 procent van hun bedrijfswaarde kunnen krijgen.

Het ReTimber-fonds koopt zelf geen boerenbedrijven uit, maar legt alleen geld neer voor de grond waar de boeren na het beëindigen van hun onderneming mee blijven zitten. Gesprekken met boeren gaan lopen als het fonds 20 miljoen euro heeft opgehaald uit fundraising, aldus Elias. ReTimber is daar net mee begonnen. Het fonds richt zich onder meer op investeerders als pensioenfondsen en verzekeraars die willen beleggen in duurzame initiatieven.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    60 %
Meer weer