Europese vleesverwerkende organisaties bundelen krachten

Enkele Europese brancheorganisaties voor vee en vlees van herkauwers in Frankrijk, België, Griekenland, Spanje, Polen en Italië bundelen hun krachten in de overkoepelende organisatie Selma, wat staat voor Sustainable European Livestock & Meat Association.

Europese+vleesverwerkende+organisaties+bundelen+krachten
© Ruben Meijerink

Samen vormen Interbev (Frankrijk), Febev (België), Edok (Griekenland), OI Intercarneitalia (Italië), Provacuno en Interovic (Spanje) en PZBM (Polen) de eerste Europese vereniging voor de rundvlees-, schapenvlees- en geitenvleesverwerkende industrie.

Het belangrijkste doel van Selma is de eendracht tussen belanghebbenden in de sector bevorderen met als doel het behoud van het duurzame Europese landbouwmodel voor herkauwers. Veel cruciale beslissingen over de vee- en vleessector worden in Brussel genomen in plaats van in de afzonderlijke lidstaten.

De partijen hebben eerder samengewerkt, bijvoorbeeld bij het indienen van gezamenlijke brieven aan de Europese Commissie, waarin zij pleiten voor maatregelen zoals wederzijdse handelsovereenkomsten en voortdurende promotie van Europees vlees bij consumenten.


Strenge normen

Ook pleiten de organisaties binnen Selma ervoor dat geïmporteerde landbouwproducten en voedingsmiddelen voldoen aan dezelfde strenge normen en voorschriften die op nationaal en Europees niveau worden opgelegd.

De vereniging gaat eind 2023 van start. Volgens de initiatiefnemers hebben ook organisaties uit andere Europese landen belangstelling getoond om zich bij de vereniging aan te sluiten.

Overigens is er al een he European Livestock and Meat Trades Union (UECBV), waar de Centrale Organisatie voor de Vleessector, de Dutch Meat Import Association en Vee&Logistiek Nederland bij zijn aangesloten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer