FloraHolland start half november met samenvoegen rozenklokken

Bloemenveiling Royal FloraHolland werkt vanaf half november in vijf stappen toe naar een uitbreiding van de C06-klok met Rijnsburg en het samenvoegen van de rozenklokken van Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg tot vier nieuwe centrale klokken.

FloraHolland+start+half+november+met+samenvoegen+rozenklokken
© FloraHolland

Om die impact voor kopers zo laag mogelijk te houden en tegelijkertijd het risico te beperken, wordt de overstap naar centraal veilen in stappen uitgevoerd. Begonnen wordt met het aanpassen van de veilgroepen. 'Dit zorgt voor rust en overzicht in het verdere proces', laat het management van de bloemenveiling weten. Doel is om de implementatie voor de productgroep Roos eind november af te ronden.

De overstap naar centraal veilen is onderdeel van de strategie van Royal FloraHolland om meer klantgericht te werken. Voordeel voor kopers is dat een centrale klok een beter overzicht biedt. Dit omdat het aanbod gecentraliseerd is. 'Meer concentratie van aanbod levert over het algemeen een betere prijs op. Ook vind ik het interessant om mijn aanvoer zodanig per dag over de drie exportlocaties te spreiden om zo optimale aflevering van mijn producten te sturen', reageert voorzitter Richard Kneppers van de productgroep Roos.


Het huidige veilschema in Aalsmeer wordt als basis genomen voor de nieuwe schema's en tijden. Wel is bij de inrichting van die veilschema's rekening gehouden met de wensen van verschillende typen kopers, meldt FloraHolland. 'Zo komt er een klok tussen 6 en 7 uur specifiek voor kopers die een breed kleurenassortiment in kleine hoeveelheden willen kopen en vroeg uitgeleverd willen krijgen.'

Daarnaast meldt de bloemenveiling dat trosrozen eerder worden geveild en dat er dagelijks een random locatieloting is. Die loting bepaalt op welke locatie als eerste wordt geveild. Kwekers blijven wel zelf bepalen op welke locatie ze hun producten neerzetten en wat de veilvolgorde van hun eigen partijen wordt.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer