Platte wittekool van Takii Seed alternatief voor ijsbergsla

De nieuwe platte wittekool TCA-530 van het Japanse veredelingsbedrijf Takii Seed is een goed alternatief voor ijsbergsla. Dat stelde marketingspecialist Friederike van der Boon woensdag op de negende editie van Seed Meets Technology bij onderzoekscentrum Vertify in het Noord-Hollandse Zwaagdijk.

Platte+wittekool+van+Takii+Seed+alternatief+voor+ijsbergsla
© Job Hiddink

Het nieuwe ras, dat wordt vermarkt onder de geregistreerde handelsmerknaam Crokii, heeft dezelfde textuur en knapperigheid als ijsbergsla. Daardoor is het product ook geschikt voor in salades. Net als andere platte wittekoolsoorten heeft het een mildere en zoetere smaak dan traditionele wittekool.

'Daarnaast heeft platte wittekool meer inhoudsstoffen dan ijsbergsla', weet Van der Boon. Door aan het ras TCA-530 een merknaam te hangen, hoopt Takii Seed het product een boost te geven in de supermarkt.


Volgens marketingspecialist Friederike van der Boon vinden telers die producten leveren aan supermarkten het prettig als er een marketingconcept aan hun product hangt.
Volgens marketingspecialist Friederike van der Boon vinden telers die producten leveren aan supermarkten het prettig als er een marketingconcept aan hun product hangt. © Job Hiddink

'We bieden telers een soort marketingpakket aan. Hierdoor kunnen ze zich met dit product onderscheiden. We ervaren dat telers die producten leveren aan supermarkten het prettig vinden als er een marketingconcept aan hun product hangt', zegt de marketingspecialist.


Nog niet in supermarkt

Takii Seed presenteerde het concept Crokii voor het eerst begin dit jaar op de internationale handelsbeurs Fruit Logistica in Berlijn. 'Het ligt nu nog niet in de Nederlandse supermarkt, maar dat duurt niet lang meer', belooft Van der Boon. Crokii komt ook in Belgische supermarktschappen te liggen.


Het nieuwe platte wittekoolras van Takii Seed is 11 juli geplant.
Het nieuwe platte wittekoolras van Takii Seed is 11 juli geplant. © Job Hiddink

Het nieuwe wittekoolras is geschikt voor de versmarkt of verwerking, niet voor lange bewaring. Het heeft een hoge resistentie tegen fusarium en het streefgewicht van het product is 1,5 tot 2 kilo. De wittekool op de foto is geplant op 11 juli. Uitgaande van negentig groeidagen zou het gewas rond half oktober oogstrijp moeten zijn.



Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer