Fieldlab ontvangt subsidie voor ontwikkeling verticale landbouw

Het consortium Fieldlab Vertical Farming heeft van Kansen voor West een subsidie van 740.000 euro ontvangen. Het is de bedoeling dat met deze financiële bijdrage het fieldlab uitgroeit tot internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de verticale landbouw.

Fieldlab+ontvangt+subsidie+voor+ontwikkeling+verticale+landbouw
© Greenport West-Nederland

Het verticaal telen van voedingsgewassen wordt internationaal gezien als belangrijke vernieuwende techniek om de voedselproductie op te voeren. Verticale landbouw wordt in Nederland gezien als innovatieve aanvulling en uitbreiding van de bestaande glastuinbouwsector. Deze nieuwe manier van telen vraagt nieuwe technieken, besparing van het energiegebruik, nieuwe teeltkennis en specifieke consumentenconcepten.

Het Fieldlab Vertical Farming moet de plek worden waar de voorheen versnipperde kennis en innovaties bij elkaar worden gebracht. Deze faciliteit is voortgekomen uit het Innovatiepact van Greenport West-Holland uit 2018. Het Innovatiepact heeft als ambitie om van de greenport het meest toonaangevende internationale tuinbouwcluster te maken. De initiatiefnemers zien verticale landbouw als een van de belangrijke concepten om deze de ambitie waar te maken.


Educatie en demonstratie

Subsidieverstrekker Kansen voor West is het Programmamanagement voor de Randstadprovincies: Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. Door de subsidie van 740.000 euro kan het fieldlab zich de komende vier jaar richten op de thema's: internationale marktbewerking, educatie en demonstratie van nieuwe teelten en versterking van de eigen organisatie en werkwijze.

Gedeputeerde Meindert Stolk (CDA) van Zuid-Holland overhandigde de cheque met het subsidiebedrag aan Woody Maijers van het Innovatiepact Greenport West-Holland.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer