Troostwijk Auctions start met veilen van apparatuur Future Crops

Alle apparatuur van het begin dit jaar failliet verklaarde Future Crops in het Zuid-Hollandse Poeldijk wordt vanaf woensdag 5 april geveild. Troostwijk Auctions neemt die taak op zich.

Troostwijk+Auctions+start+met+veilen+van+apparatuur+Future+Crops
© Future Crops

Future Crops produceerde sinds 2018 op commerciële basis verschillende kruidensoorten, waaronder basilicum, koriander, peterselie en dille. Daarnaast werd de 2.500 vierkante meter grote productielocatie in Poeldijk gebruikt voor de teelt van babysla. De jaarlijkse productie bedroeg 85 ton, waarvan een deel door supermarktketen Albert Heijn werd afgenomen.

Onder de hamer verschijnen onder meer meeretagegroeisystemen, plantrobots, trommelzaailijnen, dieptrekverpakkingsmachines, koelinstallaties en een automatisch groeikamerteeltsysteem van negen secties met verschillende groeiniveaus. In totaal worden 217 kavels geveild.


Susanne Mosmans, voormalig businessunitdirector bij Future Crops, liet eerder al doorschemeren dat Future Crops het financieel zwaar had. 'We opereren in een kapitaalintensieve industrie. Mede daardoor hebben we onze investering nog lang niet terugverdiend.'

De onlineveiling van de apparatuur start op woensdag 5 april en sluit woensdag 26 april. Troostwijk Auctions houdt op donderdag 20 april een kijkdag voor geïnteresseerden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 13°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
 • Dinsdag
  18° / 16°
  80 %
Meer weer