Verhuizing Provimi-fabriek in loop van 2024 naar Hasselt

De Rotterdamse veevoerfabriek van Provimi gaat in de loop van 2024 verhuizen naar het Overijsselse Hasselt. De nieuwbouw van Solprovit heeft vertraging opgelopen.

Verhuizing+Provimi%2Dfabriek+in+loop+van+2024+naar+Hasselt
© Roel Dijkstra

Provimi is onderdeel van Cargill Animal Nutrition en produceert op de locatie aan de Nieuwe Maas in Rotterdam sinds de jaren 30 van de vorige eeuw premixen, concentraten en specialiteiten. Te denken valt daarbij aan melkvervangers, biggenvoeders en speciale additieven.

Rondom die fabriek is steeds meer nieuwbouw verrezen en zo'n productielocatie waar wel eens wat geuren vrijkomen, past daar niet meer. Daarom heeft gemeente Rotterdam al jaren geleden de bestemming op de ondergrond veranderd en is Cargill de tijd gegeven tot september 2024. Dan moet de diervoederproductie op die locatie stoppen.


Samenwerking Gebroeders Fuite

Voor het produceren van de specialistische voeding heeft Cargill gezocht naar een vorm van samenwerking. Die is twee jaar geleden aangegaan met veevoederbedrijf Gebroeders Fuite in het Overijsselse Genemuiden. Solprovit is de 100 procent dochteronderneming van Fuite Groep en werkt aan de bouw van de nieuwe premixfabriek.

De bedoeling was dat eind 2023 de bouw van de innovatieve fabriek in Hasselt was afgerond. Een bouwstop eind 2022 vanwege bezwaren op de hoogte van de nieuwbouw van 34,5 meter leverde een vertraging op. Inmiddels heeft de rechter bepaald dat de bouwstop moest worden opgeheven. In de loop van 2024 zal de productie van Cargill worden overgeheveld naar Hasselt.

Dat werd gemeld tijdens een excursie van de Nederlandse Zoötechnische Vereniging (NZV) bij het Cargill Animal Nutrition Innovation Center in het Gelderse Velddriel. Op 15 september bezochten zo'n 25 NZV-leden de gerenoveerde onderzoekslocatie voor het uitvoeren van wetenschappelijke voedingsproeven bij varkens, koeien en pluimvee.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer