Denkavit gaat samenwerken met Duitse producent humuszuren

Producent van jongdiervoeders en voerbestanddelen Denkavit gaat samenwerken met het Duitse Gites, leverancier van humuszuurproducten voor diervoeders. De humuszuren worden apart geleverd, maar komen volgens businessmanager Oliver Schneider van Denkavit Feed Ingredients straks ook in de voeders van Denkavit terecht.

Denkavit+gaat+samenwerken+met+Duitse+producent+humuszuren
© Twan Wiermans

De humuszuurproducten van Gites worden in Duitsland al volop ingezet bij runderen, pluimvee en varkens. Bij kalveren om de darmgezondheid op peil te houden. De humuszuren zouden volgens de fabrikant vooral de darmwand en slijmlaag in de darm ondersteunen. Dat helpt om binnendringen van ziektekiemen te voorkomen.

Bij biggen ondersteunen de humuszuren op dezelfde wijze de darmgezondheid. Door een goede slijmlaag in de darm en gezonde darmwand worden ziektekiemen tegengehouden. Daarnaast voorkomen ze de negatieve effecten die endotoxinen (gifstoffen van bacteriën) of mycotoxinen (gifstoffen van schimmels of gisten) kunnen hebben. Die gifstoffen veroorzaken bij biggen zuurstoftekort in vooral de uiterste punten van de oren en staart. Dat leidt tot oornecrose en beschadigde staarten met als gevolg staartbijten.

'De samenwerking met Gites is een mooie en spannende ontwikkeling voor ons', zegt Schneider. 'De humuszuurproducten zijn een goede aanvulling op ons bestaande productassortiment en bieden oplossingen op het gebied van diergezondheid en dierenwelzijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  20° / 8°
  10 %
 • Maandag
  21° / 10°
  5 %
 • Dinsdag
  22° / 11°
  5 %
Meer weer