Denkavit koppelt data nuchtere kalveren terug

Het monitoren van nuchtere kalveren en de gegevens terugkoppelen naar de melkveehouder. Dat staat centraal in de Denkavitvisie 'Veal the difference'.

Denkavit+koppelt+data+nuchtere+kalveren+terug
© Nieuwe Oogst

De vleeskalverintegratie wil zo bijdragen aan een betere samenwerking tussen melkvee- en vleeskalverhouders met meerwaarde voor beide partijen. Daarnaast wordt de logistiek gestroomlijnd.

Daarbij werkt Denkavit samen met een logistiek partner, waarvoor het bedrijf biestkalveren aankoopt. Deze kalveren worden op basis van kwaliteitscriteria gemonitord. De informatie wordt vervolgens teruggekoppeld, waardoor veehouders de kalveropfok, ook voor het vrouwelijk vee, kunnen verbeteren.

Pilot

Daarnaast worden in een pilotgebied deze kalveren opgehaald bij grote melkveebedrijven. Met de melkveehouders worden afspraken gemaakt rond biestverstrekking en verzorging van de kalveren. Dit moet leiden tot een hogere prijs voor de kalveren.

Vervolgens gaan deze 'programmakalveren' naar vleeskalverhouders, die onderdeel zijn van Denkavit ProgrammaKalf. Ook hier wordt de melkveehouder op de hoogte gehouden van de vorderingen van het kalf.

Vleesconcept

Samen met een aantal kalverslachterijen kijkt Denkavit of het mogelijk is om een onderscheidend kalfsvleesconcept te lanceren. 'Dit versterkt de marktpositie', legt commercieel directeur Gijs Eikelenboom van Denkavit uit.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer