Naomi de Hoop geniet van ploegwedstrijd in Veenhuizen

Naomi de Hoop was een opvallende deelnemer bij het EK vintage ploegen en NK ploegen vorige week in het Drentse Veenhuizen. Ze was de enige vrouw in haar categorie. 'Superleuk', reageert ze.

Het is De Hoops tweede wedstrijd. Via haar familie kwam ze in aanraking met ploegen. 'Al eindig ik als laatste, ik doe mee voor mijn plezier en voor de ervaring', licht ze toe.

De jury beoordeelt het ploegen op rechtheid. Zo'n 95 procent van de juryleden was vroeger zelf ploeger. Ze weten dus precies waar ze op moeten letten. 'De mensen die hier ploegen, zijn heel secuur', vindt Arnold Tijhuis, hoofd van de jury. 'Elk onderdeel wordt beoordeeld op rechtheid, dus dat vakmanschap moet je in je hebben.'


Meer vrouwen en jongeren

Tijhuis vindt het mooi om verschillende deelnemers bij de ploegwedstrijden te zien. Hij hoopt dat er meer vrouwelijke en jonge deelnemers mee gaan doen. 'De vrouwen proberen het de mannen moeilijk te maken. Dat lukt met regelmaat', constateert hij.

Hoewel het De Hoop niet uitmaakt op welke plek ze eindigt, hoopt ze in ieder geval haar vriend en haar vader te verslaan. 'Ik denk niet dat dat erin zit, maar ik ga daar uiteraard hard mijn best voor doen.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer