POAH! Steyr 9086

Deze week in POAH!: Dit is de Steyr 9086 van Jolanda en Steef van Ede uit het Utrechtse Renswoude. Tijdens de trekkertrek in Lunteren reden ze mee in de 2,5 ton sportklasse. 'Vol gas en dan hopen dat die zo ver mogelijk komt', lacht Jolanda van Ede. 'Het was al lang geleden dat ik een keer had gereden. De proeftrack ging niet goed, maar gelukkig mocht ik nog twee keer en dat ging beter.'

Origineel heeft deze trekker 70 pk. Voor de trekkertrek is deze opgevoerd tot 410 pk. 'Ik mag het zelf graag doen, maar ik kan er ook uren naar kijken', zegt Steef van Ede. Hij vindt het niet erg dat hij zelf niet rijdt. 'Ik kan ook uren naar mijn vrouw kijken, dus dat vind ik ook leuk.'

POAH! is een serie waarin de trekker centraal staat. Dat kan een bijzonder nieuw exemplaar zijn, een zeldzame oldtimer of een speciale uitvoering. Elke zaterdag om 10 uur plaatsen wij een nieuwe aflevering. Wilt u ook met uw trekker in deze rubriek? Meld u dan aan via redactie@nieuweoogst.nl. Fan van POAH! en op zoek naar een echt collector's item? Bezoek dan eens onze POAH!-shop.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer