VS rekent met lagere varkensvleesproductie China in 2024

De varkensvleesproductie in China zal volgend jaar licht dalen. Grote Chinese fokkerijen kampen met liquiditeitsproblemen en krimpen daarom hun zeugenstapel. Dat schrijft het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) in een update van de Chinese varkensmarkt.

VS+rekent+met+lagere+varkensvleesproductie+China+in+2024
© Henk Riswick

Voor het lopende jaar gaan de Amerikaanse experts uit van een productiestijging van 2 procent ten opzichte van het voorgaande jaar, tot 56,5 miljoen ton. Voor 2024 verwachten ze dat de productie daalt met 1 procent naar 55,95 miljoen ton. Als reden noemen ze de krimp van de Chinese zeugenstapel. De prijzen op de Chinese varkensmarkt zijn niet kostendekkend. Bij enkele grote bedrijven zijn daardoor liquiditeitsproblemen ontstaan.

De Chinese consumptie van varkensvlees komt volgens de experts van het ministerie in 2023 uit op 58,70 miljoen ton, maar ook die zal licht dalen in 2024. Voorspeld wordt een daling van bijna 1 procent naar 58,15 miljoen ton. Als belangrijkste reden voor de daling wordt de zwakkere Chinese economie genoemd, die het algemene consumentengedrag beïnvloedt.

Amerikaanse analisten verwachten dat de Chinese import van varkensvlees in 2023 ten opzichte van 2021 met 8 procent stijgt naar 2,30 miljoen ton. Voor 2024 verwachten ze een licht stijgende import naar 2,32 miljoen ton, door de lagere Chinese binnenlandse productie. Volgens de USDA blijven Spanje, Brazilië, Denemarken, Nederland, Canada en de VS de belangrijkste leveranciers.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  20 %
 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
Meer weer