Toekomstvisie boeren Rottepolders: balans tussen landbouw en recreatie

De Land- en Tuinbouw Vereniging Rottepolders (LTVR) roept in een eigen landbouwvisie op tot een betere balans tussen landbouw en recreatie in het Zuid-Hollandse gebied.

Toekomstvisie+boeren+Rottepolders%3A+balans+tussen+landbouw+en+recreatie
© LTVR

In de visie is onder meer aandacht voor de wringende situatie die is ontstaan door het ontwikkelplan van recreatieschap Rottemeren. Deze legt een 'ongewenste druk' op de toekomst van de agrarische activiteiten in de Rottepolders. De visie op de agrarische toekomst van de Rottepolders werd overhandigd aan BBB-gedeputeerden Frank Rijkaart en Mariëtte van Leeuwen van provincie Zuid-Holland.

Het ontwikkelplan, dat ongeveer twee jaar geleden werd opgesteld in samenwerking met het Recreatieschap Rottemeren en de gemeentes Rotterdam, Lansingerland en Zuidplas, heeft betrekking op de Eendrachtspolder, Tweemanspolder en polder Wilde Veenen. Dit open gebied omvat zo'n 1.200 hectare hoogwaardige landbouwgrond en verspreid gelegen glastuinbouw.

De overhandiging door LTVR-voorzitter Gerard Bac vond plaats tijdens een werkbezoek van de gedeputeerden aan akkerbouwbedrijf Van der Wel in Moerkapelle.


Gesprekspartner

De agrarisch ondernemers, beheerders van veruit het grootste oppervlak, werden pas bij het proces betrokken toen het ontwikkelplan al vrijwel gereed was. Dit heeft geleid tot een gezamenlijke vereniging van agrariërs om als volwaardige gesprekspartner bij de gebiedsprocessen betrokken te worden. Het doel is een gezamenlijke toekomst waarbij boeren en tuinders actief bijdragen aan de gebiedsontwikkeling en de duurzame invulling ervan, met behoud van een blijvende rol voor agrarische bedrijven.

Volgens de LTVR hebben de gedeputeerden de visie positief ontvangen. Er zijn afspraken gemaakt om regelmatig met elkaar in gesprek te gaan over het gebied.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer