Open brief aan alle Brabanders over water: elke druppel telt

In een open brief in diverse media roepen de Noord-Brabantse grondwaterpartners alle Brabanders op om samen meer regenwater vast te houden en minder grondwater te verbruiken. Op die manier kan de grondwatervoorraad in de provincie worden aangevuld.

Open+brief+aan+alle+Brabanders+over+water%3A+elke+druppel+telt
© Twan Wiermans

Veel regen die valt in de dorpen en steden gaat rechtstreeks het riool in, via de sloot en rivier naar de zee. Ook het platteland is nog te veel ingericht om regenwater zo snel mogelijk af te voeren, zo staat in de brief. Hierdoor verdroogt Noord-Brabant steeds meer.

Door zo slim mogelijk met het water om te gaan, hoeft minder grondwater te worden gebruikt. In de brief worden Brabanders onder andere opgeroepen om meer water de tuin in te laten stromen en minder grondwater te gebruiken. 'Want elke druppel telt.'

De brief is een initiatief van waterschappen Aa en Maas, Brabantse Delta en De Dommel, de provincie, Brabant Water, Evides, ZLTO, Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Brabantse Milieufederatie, BPG Vereniging Landelijk Brabant en Vereniging Industriewater.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer