Danone boekt meer omzet door hogere prijzen

Zuivelverwerker Danone heeft in het eerste half jaar van 2023 met 14.167 miljoen euro meer omzet geboekt dan in het eerste half jaar van 2022. Dat komt door een prijsverhoging van 9,4 procent, het volume daalde met 1,1 procent. De Russische activiteiten zijn gestopt nadat Danone Russisch staatseigendom is geworden.

Danone+boekt+meer+omzet+door+hogere+prijzen
© Danone

Dat blijkt uit het halfjaaroverzicht van de zuivelverwerker. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de omzet in Europa met 6,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Daarbij hoort een prijsstijging van 11,7 procent en een volumedaling van -5,1 procent. Er was vooral groei in Frankrijk, Polen en Spanje. Met name Evian-water en gespecialiseerde voeding doen het goed.

In China liet het merk Aptamil een solide groei zien in kindervoeding. In de regio China, Noord-Azië en Oceanië werd een omzetgroei gerealiseerd van 9,6 procent, door een groei van 0,8 procent in prijs en 8,8 procent in volume. In Latijns-Amerika boekte Danone een omzetgroei van 10,8 procent op vergelijkbare basis, met een stijging van 12,9 procent in prijs en een daling van 2 procent in volume.


Weg uit Rusland

De Russische overheid heeft op 16 juli van dit jaar besloten Danone Rusland te plaatsen onder het Russische Federale Agentschap voor Beheer van Staatseigendommen. Enkele dagen later zijn ook de raad van bestuur en de algemeen directeur vervangen, zonder medeweten en goedkeuring van Danone.

Daarop worden de Russische activiteiten van de balans gehaald, hiervoor is 200 miljoen euro aan bezittingen afgeschreven. Danone blijft onderzoeken hoe de rechten als aandeelhouder kunnen worden beschermd. Daarbij staat de veiligheid van het daar aanwezige personeel voorop, meldt de zuivelonderneming.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

Meer weer