Danone verhoogt prijzen vanwege duurdere melk en verpakkingen

De Franse voedingsmiddelengigant Danone heeft de prijzen van zijn producten verhoogd en verwacht komende tijd nog meer prijsverhogingen door te voeren. Het bedrijf moet zelf vanwege onder meer de inflatie meer betalen voor melk en verpakkingen en berekent die kosten door aan klanten. Danone gaat binnenkort ook de prijs van onder andere flesjes water verhogen.

Danone+verhoogt+prijzen+vanwege+duurdere+melk+en+verpakkingen
© Danone

Het zuivelconcern, dat onder meer yoghurt en het kindertoetje Danoontje produceert, verwacht dat de prijsstijgingen van onder meer grondstoffen doorzetten en versnellen. 'We verwachten in 2022 op zijn minst hetzelfde inflatieniveau als in 2021 en misschien zelfs nog hoger', zei de financiële topman Juergen Esser.

De omzet van Danone steeg in het derde kwartaal met 4 procent op vergelijkbare basis, waarbij onder meer afgestoten onderdelen niet zijn meegerekend. De hoeveelheid verscheepte producten daalde, dus de groei is alleen te danken aan hogere prijzen. Het Franse bedrijf boekte een kwartaalomzet van 6,2 miljard euro.


Danone waarschuwde dat de wereldwijde problemen in de toeleveringsketen het bedrijf raken. Daarnaast wil het Franse concern de kosten terugbrengen, maar maakt nog niet duidelijk hoe.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer