Aanval van wolf heeft grote impact

Johan Moes was vorige week, na de wolvenaanval op een dorpsgenoot in het Drentse Wapse, op vrijwel elke tv-zender te zien met zijn verhaal. De media-aandacht, maar vooral de confrontatie met de wolf, hebben een grote impact op hem gehad. 'Ik wil dit nooit meer meemaken.'

Op zondag 9 juli werd in Wapse een schapenhouder door een wolf gebeten. De man trof de wolf aan in een weiland met een wolfwerend raster. Het dier was onder de bedrading door gekropen, maar kon niet meer ontsnappen uit de omheining. De schapenhouder belde Moes voor hulp. Nog voordat Moes aanwezig kon zijn, bleek de schapenhouder al te zijn gebeten door de wolf. De gewonde man wilde de media niet te woord staan waarna Moes die rol op zich nam.

'Op zondag en de maandag daarna werd ik geleefd en heb ik veel interviews gegeven. Op maandagavond kwam ik tot rust en merkte ik dat ik helemaal op was. En dat alle media-aandacht maar vooral ook de confrontatie met de wolf er bij mij flink heeft ingehakt', zegt Moes.


Confrontatie

Schapenhouder Margreet Bijker uit het Drentse Uffelte heeft al meerdere keren oog in oog gestaan met een wolf. 'Ik neem tegenwoordig, als het al iets schemerig wordt, een flinke zaklantaarn mee. Dat was bij een van de confrontaties met de wolf voldoende om het dier te laten schrikken. Maar de keer daarna was de situatie dreigender en moest ik er alles aan doen om mijn honden weg te houden', zegt ze.

Bijker was op 3 oktober 2022 een van de veehouders die bij het gemeentehuis in Diever demonstreerden. Op dat moment was er binnen een provinciale informatiebijeenkomst over de wolf in Drenthe. Ook Moes was in Diever, omdat hij destijds ook al kritisch was. 'Ik heb nu met eigen ogen gezien wat een wolf kan. Wat voor een machtig prachtig dier het is. Maar ook een verschrikkelijk moordwapen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Donderdag
    25° / 13°
    70 %
  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
Meer weer