Turkije: Rusland is bereid om graandeal met Oekraïne te verlengen

De Russische president Vladimir Poetin is volgens Turkije bereid om de graandeal met Oekraïne te verlengen. De deal dreigt volgende week af te lopen, maar volgens de Turkse president Recep Tayyip Erdogan is Poetin het met hem eens dat dat onwenselijk zou zijn.

Turkije%3A+Rusland+is+bereid+om+graandeal+met+Oekra%C3%AFne+te+verlengen
© Burt

De deal maakt het mogelijk om Oekraïens graan te exporteren over de Zwarte Zee. Dat is een belangrijke route voor de voedselvoorziening. Toch moet er iedere paar maanden over verlenging van de deal gesproken worden. Rusland heeft herhaaldelijk gedreigd om zich uit de overeenkomst terug te trekken, vooral omdat er ook allerlei exportbeperkingen gelden voor Russische landbouwproducten.

Eerder deze week voerde Rusland ook nog droneaanvallen uit op gebouwen van waaruit graan geëxporteerd wordt in de havenstad Odesa.


Het is de bedoeling dat Poetin in augustus een bezoek brengt aan Turkije. Het is zeldzaam dat de Russische president een bezoek brengt aan een NAVO-land. De voorbereidingen voor dat bezoek lopen, zei Erdogan vrijdagmiddag. Turkije is nauw betrokken bij de graandeal en treedt op als bemiddelaar tussen Rusland en Oekraïne.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer