Adema baalt van stilliggen ontwikkelingen en twijfelt over nieuw ministerschap

Boeren en vissers kunnen niet te lang wachten op duidelijkheid over het beleid, zegt demissionair landbouwminister Piet Adema. Hij betwijfelt of ontwikkelingen in die sector wel een jaar stil kunnen liggen. 'Ik vind dat erg', zegt hij.

Adema+baalt+van+stilliggen+ontwikkelingen+en+twijfelt+over+nieuw+ministerschap
© Dirk Hol

Adema hoopt dat hij de komende tijd de noodzakelijke stappen kan zetten. Vanwege de val van het kabinet gaat de Tweede Kamer beslissen welke onderwerpen controversieel worden verklaard. Dit gebeurt pas in september. De dossiers die 'op ijs' worden gezet, lopen flinke vertraging op. Dit terwijl het kabinet in de zomer juist zou werken aan een maatregelenpakket voor boeren, omdat het Landbouwakkoord is geklapt.

Boeren wachten al veel langer op duidelijkheid, benadrukt de demissionair landbouwminister. Hij wijst ook naar de visserijsector waar veel gebeurt. Bovendien wordt het landbouw- en visserijbeleid voor een groot deel in Brussel bepaald. 'En Europa is niet demissionair', benadrukt hij.


Of Adema (ChristenUnie) na de Tweede Kamerverkiezingen in een nieuw kabinet wil, zegt hij nog niet. Wel laat hij doorschemeren dat hij daar niet per se enthousiast over is. Hij benadrukt dat hij ook in eerste instantie niet zat te wachten op het ministerschap en pas na aandringen van zijn toenmalige partijleider het stokje overnam van zijn voorganger Henk Staghouwer, die vorig jaar aftrad.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer