Adema krijgt krat met voedselproducten bij afsluiting parlementair jaar

Landbouwminister Piet Adema heeft dinsdag op de eerste editie van het foodevent NLvoedt in Den Haag een kistje met Nederlandse voedselproducten gekregen van de organisatoren van het evenement voor Tweede Kamerleden en het kabinet.

Adema+krijgt+krat+met+voedselproducten+bij+afsluiting+parlementair+jaar
© Dirk Hol

'Nederlandse producten kennen een lange historie en wereldwijd een uitstekende reputatie. Het mag duidelijk zijn: we zijn trots op het mooie, eerlijke voedsel dat ons land produceert. Dat mag ook in Den Haag worden gezien, gehoord en geproefd', zei voorzitter Gert-Jan Oplaat van de Vereniging van de Nederlandse Pluimveeverwerkende Industrie (Nepluvi). Hij overhandigde het kratje samen met voorzitter Laurens Hoedemaker van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV). Dit gebeurde mede namens de andere organisatoren: het GroentenFruit Huis, ZuivelNL en het Visbureau.

Hoedemaker zei de afgelopen maanden de Tweede Kamer en het kabinet veel gesproken te hebben over landbouw, stikstof en voedselproductie in Nederland. 'We willen aan het einde van het parlementaire jaar aandacht vragen voor datgene waar het uiteindelijk om gaat: lekker en gezond eten uit Nederland. Geniet ervan.'


Duurzame productie

Adema zag een gevarieerd aanbod in het kistje. 'Dat moeten we koesteren. De samenleving vraagt om een duurzame productie en als de sector daarin een stap voor kan blijven, dan zijn we met elkaar echt goed bezig.'

De afsluiting van het parlementair jaar vond dinsdag plaats. Tijdens een walking dinner stonden Nederlandse producten centraal. Eerder organiseerden onder meer COV en Nepluvi de Binnenhof Barbecue. Dit leidde tot steeds meer tot kritiek van onder andere de Partij voor de Dieren die een 'vleesloze barbecue' organiseerde.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    19° / 8°
    40 %
  • Dinsdag
    18° / 10°
    20 %
  • Woensdag
    17° / 8°
    10 %
Meer weer