Bouw benzinestation van de baan, LTO Noord opgelucht

De bouw van een benzinetankstation met laadpalen langs de N207 bij het Zuid-Hollandse Leimuiden is van de baan. Een meerderheid van gemeenteraad Kaag en Braassem heeft tegen het collegevoorstel gestemd. Voorzitter Kees van Rijn van de plaatselijke LTO Noord-afdeling is opgelucht.

Bouw+benzinestation+van+de+baan%2C+LTO+Noord+opgelucht
© Landschapsfonds Rijnland Holland

LTO Noord en omwonenden hebben zich altijd tegen de komst van het tankstation verzet. De belangenorganisatie leverde in maart een zienswijze in en Van Rijn sprak in in de gemeenteraad.

'Wij vinden het onnodig dat 7.000 vierkante meter grond waarop nog steeds een agrarische bestemming ligt, wordt opgeofferd voor zoiets zinloos. In de omgeving zijn al twee tankstations. Bovendien is het landschappelijk gezien niet mooi. Op een kilometer afstand wordt een bedrijventerrein gebouwd. Waarom bouwt de ondernemer daar geen tankstation?', reageert Van Rijn.

Volgens de LTO Noord-afdelingsbestuurder gaat het om een principekwestie. 'Wij gaan niet zo snel voor de bouw van woningen of een industrieterrein liggen. Dat is nodig. Maar in dit geval is er maar één persoon die er profijt van heeft, de ondernemer die het tankstation wil bouwen.'

Het is nu afwachten wat er verder gaat gebeuren, stelt Van Rijn. 'We hebben nog veel vragen. We zijn benieuwd of de ondernemer in hoger beroep gaat of dat hij het hierbij laat. En als hij niet naar de Raad van State gaat, wat er met de grond gebeurt.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Dinsdag
    21° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 11°
    60 %
  • Donderdag
    22° / 12°
    50 %
Meer weer