Akkerbouwer verkoopt wintertarwe als veevoer: 'Risico vermijden'

Johan Barendregt oogstte vrijdag dit perceel wintertarwe in het Noord-Hollandse Schermer. Storm, regen en ganzen zorgden voor ongunstige omstandigheden en de akkerbouwer was bang dat het gewas eind juli nog niet rijp zou zijn voor de reguliere oogst. Hij verkoopt het nu als veevoer aan een boer in de buurt. 'Op deze manier loop ik geen risico.'

Het is de eerste keer dat Barendregt dit zo doet. 'De veehouder heeft goed voer en ik ben van het risico af. Het lost voor ons allebei iets op, maar het is niet heel gebruikelijk en de loonwerker moest van wat verder komen. Ik ben erop ingesteld om zelf te dorsen, we hebben een combine. Maar als dit financieel aantrekkelijker is, waarom niet?'Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer