Adema pleit bij gemeenten voor ruimte schuilplekken in weides

Landbouwminister Piet Adema laat een handreiking maken voor gemeenten en provincies om te komen tot creatieve oplossingen om schuilmogelijkheden in de wei te maken voor vee. Deze handreiking kan de overheden helpen om een goede afweging te maken tussen dierenwelzijn, cultuur en natuur.

Adema+pleit+bij+gemeenten+voor+ruimte+schuilplekken+in+weides
© Pixabay

Het belang van schuilmogelijkheden in het weiland tegen extreme weersomstandigheden heeft al geruime tijd de aandacht van de overheden. Het is een ingewikkeld vraagstuk, stelt de minister in een Kamerbrief. Dit komt ook omdat de gemeente beslist over het verlenen van vergunningen voor het plaatsen van schuilmogelijkheden in weilanden, waarbij iedere gemeente haar eigen beleid heeft.

Volgens Adema hebben veel gemeenten in Nederland strikte beperkingen rond schuilplekken om het cultuurlandschap of de natuur te beschermen. Hij ziet dat er door de specifieke aandacht voor hitte nu wel meer focus is op dit onderwerp. De minister helpt daarbij niet alleen met de gesprekken tussen de betrokken partijen, maar komt nu ook met een handreiking over beschutting in de weide voor gemeenten en provincies. Hij signaleert dat hier vanuit deze partijen concrete behoefte is.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer