BBB, CDA, FNP en ChristenUnie bereiken akkoord in Friesland

Provincie Fryslân krijgt een nieuwe coalitie van BBB, CDA, FNP en ChristenUnie. De onderhandelaars van de vier partijen zijn het eens geworden. Het bestuursakkoord wordt volgende week donderdag aan Provinciale Staten aangeboden.

BBB%2C+CDA%2C+FNP+en+ChristenUnie+bereiken+akkoord+in+Friesland
© dirk hol

Dat maakte de provincie donderdagavond bekend. Partijen moesten opnieuw in onderhandeling, nadat de PvdA zich eind vorige maand terugtrok na het bereiken van een coalitieakkoord.

Ook over de verdeling van portefeuilles kunnen de partijen elkaar vinden, maar het laatste woord daarover is aan het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Dat college kan nog voor het zomerreces aan de slag.


De benoeming van de gedeputeerden – de kandidaten die door de partijen zijn voorgedragen – vindt plaats op woensdag 19 juli. Diezelfde dag staat het bestuursakkoord op de agenda van Provinciale Staten. De Staten krijgen het op 13 juli aangeboden.



Friesland is de een na laatste provincie die een coalitieakkoord bereikt na de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart. Alleen in Noord-Brabant lopen de onderhandelingen nog.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    20 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    16° / 12°
    40 %
Meer weer