BBB, PvdA, VVD en CDA bereiken akkoord in Drenthe

De onderhandelingen voor een nieuw provinciebestuur in Drenthe zijn afgerond. BBB, PvdA, VVD en CDA hebben een akkoord op hoofdlijnen bereikt. Donderdag maken zij de kandidaat-gedeputeerden en de beoogde portefeuilleverdeling bekend.

BBB%2C+PvdA%2C+VVD+en+CDA+bereiken+akkoord+in+Drenthe
© Joost de la Court

De brede coalitie heeft 28 van de 43 Statenzetels. 'In Drenthe doen we het samen. Met naoberschap, maar ook op nieuwe manieren die we gaan ontdekken samen met onze inwoners, organisaties en Provinciale Staten. Want zoals de uitslag van de verkiezingen laat zien, was de betrokkenheid van de kiezer nog nooit zo groot. Dit is hét moment om te laten zien dat we er als provinciaal bestuur zijn voor al onze inwoners. Dat begint met een akkoord op hoofdlijnen, waarin volop ruimte zit voor de inbreng van inwoners', stellen de coalitiepartijen.


Drenthe is de negende provincie die een akkoord bereikt na de Provinciale Statenverkiezingen van 15 maart. Zaterdagavond kwam Utrecht met een akkoord. Partijen in Overijssel bereikten maandag overeenstemming. Eerder al waren fracties in Zuid-Holland, Limburg, Gelderland, Zeeland, Flevoland en Groningen eruit. In Friesland, Noord-Holland en Noord-Brabant lopen de onderhandelingen nog.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    15° / 10°
    50 %
  • Maandag
    17° / 6°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    60 %
Meer weer