Verkoopcijfers tuinplanten FloraHolland opnieuw in de plus

De veilingomzet van tuinplanten bij Royal FloraHolland was in juni 26 procent hoger dan een jaar geleden. Dat blijkt uit de meest recente veilingcijfers van de bloemenveiling. Het is een gevolg van een hoge vraag en goede prijsvorming van tuinplanten.

Verkoopcijfers+tuinplanten+FloraHolland+opnieuw+in+de+plus
© Royal FloraHolland

Bij Royal FloraHolland kwam in mei ook de veilingomzet van de categorie tuinplanten een stuk hoger uit dan in 2022. Voor de maand juni geldt dus een plus van 26 procent in 2023 tegenover een jaar geleden. Vooral portulaca (+86 procent), platycodon (+72,8 procent) en osteospermum (+56,9 procent) waren in trek bij consumenten. De gemiddelde prijs voor tuinplanten lag afgelopen maand 27,4 procent hoger.

Volgens FloraHolland-woordvoerder Michel van Schie zijn de positieve cijfers te danken aan de hoge vraag en een goede prijsvorming van tuinplanten. 'Het mooie weer in juni zorgde ervoor dat consumenten veel in de tuin of op hun balkon doorbrachten. Daarbij is er sprake van een inhaalslag: april was een koude en sombere maand. Dat had zijn weerslag op de tuinplantenverkoop.'


Snijbloemen

In de categorie snijbloemen was in juni een daling in veilingomzet van 3,5 procent te zien tegenover dezelfde maand in 2022. Producten met een lagere aanvoer laten hogere gemiddelde prijzen zien. 'Het effect van vraag en aanbod', constateert Van Schie. Hierbij doelt hij bijvoorbeeld op helianthus (+52,5 procent).


FloraHolland veilde in juni iets minder kamerplanten. De veilingomzet steeg met 7,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Volgens Van Schie heeft dat ook in deze categorie te maken met een effect van minder volume en hogere prijzen. Dat geldt vooral voor phalaenopsis, waarvan de gemiddelde prijs 38,6 procent hoger lag dan in juni 2022.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer