FloraHolland schroeft maximumpercentage klokvoorverkoop op

Royal FloraHolland heeft het maximumpercentage voor de klokvoorverkoop opgeschroefd. Vanaf vandaag kunnen kwekers weer 50 procent van hun totale klokaanbod toewijzen aan klokvoorverkoop.

FloraHolland+schroeft+maximumpercentage+klokvoorverkoop+op
© Royal FloraHolland

Het verlagen van het maximumpercentage voor klokvoorverkoop naar 45 procent was een van de maatregelen van Royal FloraHolland om de piekperiode in goede banen te leiden. 'Die piekperiode is nu bijna ten einde en de drukkere dagen nemen af. De verlaging van het maximale percentage klokvoorverkoop is daarom niet meer noodzakelijk', laat de organisatie van de bloemenveiling in een reactie weten.

Mede op verzoek van kwekers en de FloraHolland Product Commissies (FCP's) heeft de bloemenveiling het percentage opgeschroefd naar de oorspronkelijke 50. 'In Floriday kunnen kwekers het percentage zelf aanpassen, ook al zij werken via het softwarepakket', meldt de organisatie in een bericht.

De veilgroepen met B1-kwaliteit, A2-kwaliteit planten en de uitgeplaatste of overveilgroepen blijven niet beschikbaar voor klokvoorverkoop.\

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
  • Vrijdag
    17° / 12°
    40 %
Meer weer