'2 tot 3 liter meer melk uit eigen ruwvoer'

Meer melk uit eigen ruwvoer halen is mogelijk door bijvoorbeeld goed inkuilmanagement en de juiste conservering. Dat werd dinsdag duidelijk tijdens de Ruwvoerdag van Agrio en De Heus in het Noord-Hollandse Stompetoren.

'Als de koeien er meer van eten en de voedingswaarde hoger is, dan is 2 tot 3 liter meer melk uit eigen ruwvoer goed mogelijk', weet Gert Anker van De Heus. 'Een hoogwaardig gewas inkuilen en in de koe zien te krijgen, is de basis van een goede melkproductie.'

Melkveehouder Vincent Smit, bij wie de Ruwvoerdag plaatsvond, heeft honderd MRIJ-koeien. De hoge kunstmestprijzen en de wegvallende derogatie waren voor hem aanleiding om zich te verdiepen in de optimalisatie van zijn ruwvoerteelt. 'Ik verwacht beter gehaltes en minder eiwit te hoeven aankopen.'

In de video geven Anker en Smit meer tips en bespreken ze valkuilen bij de ruwvoerteelt. Meer weten over de Ruwvoerdagen of aanmelden voor een volgende editie kan hier.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
Meer weer