Een optimale maisteelt met hightech ondersteuning

Iedere maisteler weet: om er het maximale uit te halen, moet je er bovenop zitten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom introduceren we het digitale platform Agrility: jouw hightech teeltondersteuning bij mais.

Een+optimale+maisteelt+met+hightech+ondersteuning
Limagrain
© Limagrain

In de tuinbouw is digitale teeltondersteuning al niet meer weg te denken, en ook in de open teelten gaan de ontwikkelingen hard. In de veredelingsprogramma’s van LG wordt al volop gebruik gemaakt van slimme tools. Deze maken we graag ook beschikbaar voor LG-telers, zodat zij optimaal rendement uit onze zaaizaden kunnen halen.

Agrility helpt je tijdens het groeiseizoen met het monitoren van de gewasgroei, voorspellen van de opbrengst én met een perfecte oogstplanning. Zo werkt het:


Tekst gaat door onder de video

Het digitale platform Agrility maakt gebruik van satellietbeelden, weerstations, maisraseigenschappen, historische en actuele bodemdata en rekenmodellen. Al deze data wordt vertaald in praktisch toepasbare informatie voor de maisteler. De voordelen voor maistelers:

Altijd en overal zicht en controle op de ontwikkeling van je gewas;

• Sneller ingrijpen bij opkomstproblemen, droogte, ziekten en plagen;
• Nauwkeurige inschatting van de drogestofopbrengst;
• Optimale oogstplanning op basis van het actuele drogestofpercentage;
• Na de oogst plaatsspecifiek werken aan de bodemkwaliteit.


Ook aan de slag met Agrility? Meld je hier aan

Dit artikel is gecreëerd door onze kennispartner Limagrain

Limagrain

Limagrain Nederland BV is een toonaangevende onderneming in de veredeling, productie en verkoop van landbouwzaaizaden. Met toonaangevende rassen onder het LG...

Lees verder »

Meer van Limagrain

Lees ook

Meer artikelen van Limagrain »

Artikelen over Limagrain