Bietenclub moet rode biet weer op de kaart zetten

Twee groenteveredelingsbedrijven, vijftien Nederlandse telers en twee verwerkers, samen verantwoordelijk voor ruim driekwart van het marktaandeel van de rode bieten in de supermarkt, lanceren vandaag de Bietenclub.

Bietenclub+moet+rode+biet+weer+op+de+kaart+zetten
© Bietenclub

De initiatiefnemers melden dat dit de aftrap is van een ambitieus samenwerkingsverband. Doel is om vanuit de ketenbenadering via gezamenlijke promotie de gezonde rode biet beter onder de aandacht te brengen bij de Nederlandse consument.

De Bietenclub streeft ernaar om de rode biet vast onderdeel te maken van het voedingspatroon. De komende jaren wordt er onder het motto 'Biet it' een gezamenlijke campagne gevoerd. De campagne stelt de goed smakende biet centraal en moet deze laagdrempelig en toegankelijk maken.

De deelnemers aan de Bietenclub constateren dat de rode biet weliswaar goed bekend is, maar dat vooral jongere consumenten niet goed weten hoe ze de bieten moeten bereiden. Slechts een op de drie consumenten in Nederland eet rode bieten, blijkt uit een peiling van onderzoeksbureau GfK.


Voordelen voor het voetlicht

Volgens de Bietenclub is het belangrijk om de voordelen van rode bieten op het gebied van duurzaamheid en gezondheid beter voor het voetlicht te brengen. De boodschap is dat de biet een lage prijs heeft, gemakkelijk te telen is, zich goed leent voor biologische teelt, relatief klimaatbestendig is, een hoge voedingswaarde heeft en zorgt voor variatie en kleur op het bord.

In een reactie meldt deelnemende teler Piet van Andel uit het Flevolandse Zeewolde dat hij gelooft in de biet als symbool voor goed en lekker eten. 'Gezond en duurzaam eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en de rode biet ligt voor het oprapen als lokaal geteelde oplossing. De Bietenclub bestaat uit een groep echte bietenfans die de kracht van de biet hebben ontdekt. Dat gaan we nu gezamenlijk aan Nederland vertellen.'

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer