Aerius Check piekbelasters ruim 20.000 keer ingevuld

De rekenhulp waarmee boeren kunnen kijken of zij 'piekbelaster' zijn, is inmiddels ruim 20.000 keer ingevuld. De website hiervoor is ook al meer dan 113.000 keer bekeken sinds de lancering ervan, meldt het ministerie van Landbouw.

Aerius+Check+piekbelasters+ruim+20%2E000+keer+ingevuld
© Aerius

Piekbelasters hebben door hun stikstofuitstoot veel effect op natuurgebieden. Om de stikstofcrisis op te lossen, heeft het kabinet een speciale regeling in het leven geroepen waarmee deze bedrijven kunnen worden uitgekocht. Om te achterhalen of iemand als piekbelaster kan worden aangeduid, moeten ze gegevens invullen in de zogenoemde Aerius Check.


Dat de tool zo vaak is ingevuld, is volgens stikstofminister Christianne van der Wal een teken dat 'er in ieder geval interesse is. Want het is niet heel makkelijk. Je moet er echt heel veel gegevens voor invullen. Daar moet je wel even je best voor doen.'

De daadwerkelijke opkoopregeling gaat begin juli van start.


Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  55 %
 • Zondag
  11° / 5°
  60 %
 • Maandag
  10° / 3°
  5 %
Meer weer