Biologische boeren willen blijven praten met kabinet

De organisatie voor biologische boeren Biohuis wil met het kabinet blijven praten over de ontwikkeling van de biolandbouw. Maar volgens Douwe Monsma, die namens Biohuis overlegde over een Landbouwakkoord, is zo'n breed gedragen akkoord voor de toekomst van boeren moeilijk te bereiken zonder deelname van LTO.

Biologische+boeren+willen+blijven+praten+met+kabinet
© Eigen Foto

'Een Landbouwakkoord kan niet alleen met Biohuis en ook niet alleen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK)', zegt Monsma.

De biologische boeren vinden het 'heel erg jammer' dat het nieuwe landbouwoverleg dinsdag geen akkoord heeft opgeleverd en zelfs tot het opstappen van LTO heeft geleid. Monsma snapt de beslissing van de grootste boerenorganisatie wel. 'Er is gewoon te weinig perspectief voor de leden.'


De voorman van de bioboeren had 'echt de hoop dat er vanuit kabinetszijde iets meer ruimte' zou worden gecreëerd. 'Het is nu even bijkomen van de schrik. Kijken of er iets te redden valt en hoe het ministerie in de wedstrijd zit', legt Monsma uit.

Alle overgebleven partijen aan de hoofdtafel komen woensdag overdag bijeen om te spreken over het Landbouwakkoord. Monsma zegt dat er 's avonds meer duidelijkheid moet zijn over hoe nu verder.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    30 %
  • Zondag
    18° / 10°
    20 %
  • Maandag
    19° / 10°
    70 %
Meer weer