Delphy nu ook aandeelhouder van Proeftuin Randwijk

Naast de adviesorganisaties Fruitconsult en de Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) en onderzoeksinstituut Wageningen University & Research is sinds deze week Delphy aandeelhouder van Proeftuin Randwijk.

Delphy+nu+ook+aandeelhouder+van+Proeftuin+Randwijk
© Delphy

Daarmee is Delphy formeel toegetreden tot het management van de proeftuin. Proeftuin Randwijk is de centrale plaats voor praktijkgerichte innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt. De focus ligt volgens de aandeelhouders op duurzaamheid, kwaliteit, efficiënte en rendabele productiesystemen.

Op de proeftuin is een mix te zien van fundamenteel onderzoek dat vooral wordt uitgevoerd door Wageningen University & Research. Verder hebben de adviesorganisaties praktijkgerichte demo's aangelegd op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.


Proeftuin verder versterken

De ambitie van de aandeelhouders is om de proeftuin in nauwe samenwerking met partijen in de fruitsector de komende jaren verder te versterken als dé plek voor innovatie in het hard- en steenfruit. CAF, Fruitconsult en Delphy slaan daarom de handen ineen om Proeftuin Randwijk de komende jaren verder te ontwikkelen.

Delphy stelt dat de organisatie vooral bijdraagt aan deze ontwikkeling vanuit haar kennis van digitalisering van de teelt en daarmee aansluit op de expertise van CAF en Fruitconsult. De komende tijd werken de partijen samen aan nieuwe plannen voor de proeftuin die ook wordt ondersteund door de Nederlandse Fruittelers Organisatie.


Webinar Biobased bouwen in opmars, een kans voor boeren?

Biobased bouwen raakt in zwang. De overheid wil dit aanjagen. Dit biedt kansen voor akkerbouwers. Maar wat is biobased bouwen precies? Wat wil de politiek hiermee bereiken? En wat kunnen teelt, onderzoek en keten hiermee? Valt er te verdienen aan de teelt van vezelgewassen? BO Akkerbouw, Duurzaam Praktijknetwerk Akkerbouw en Nieuwe Oogst organiseren een webinar voor akkerbouwers over welke mogelijkheden deze nieuwe ontwikkeling biedt. Het wordt een uitgebreid programma, met onder andere sprekers van Biobased Innovations Garden, Ballast Nedam, Van de Bilt zaden en vlas, Building Balance, Rabobank, Triodos en LTO. 24 januari van 19.30 tot 21.00 uur. U kunt zich hier aanmelden: Biobased bouwen in opmars, een kans voor boeren?

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 7°
  30 %
 • Zondag
  8° / 5°
  20 %
 • Maandag
  7° / 1°
  10 %
Meer weer