Areaal Growers United stijgt naar 635 hectare

Het areaal van telerscoöperatie Growers United nam in 2021 ongeveer 5 procent toe. De totale oppervlakte ligt op 635 hectare, meldt de coöperatie.

Areaal+Growers+United+stijgt+naar+635+hectare
© eigen foto

De groei is te danken aan de komst van een nieuw lid, areaaluitbreiding bij bestaande leden en de aankoop van een teeltlocatie. De paprikateelt is het meest uitgedijd binnen Growers United. Het oppervlak steeg daar van 85 naar 111 hectare. Door nieuwbouw en aankoop van een bestaande teeltlocatie groeit het blokpaprika segment met 17 hectare.


Het segment zoete puntpaprika is uitgebreid met 9 hectare dankzij een nieuw lid, de Firma Ton uit Westland. Die wordt niet alleen lid van Growers United, maar fuseert ook met de telers van SweetPoint. Daarnaast is ook het aubergineareaal groter geworden in 2021. Het totaal ligt nu op 55 hectare. 'Vanaf 2022 neemt Purple Pride de teelt van specialties, zoals de (mini-)graffiti en Nasu-aubergines, weer in eigen hand', meldt Growers United verder.


Wisseling van teelt

Het tomaten- en komkommeroppervlak bleef in 2021 nagenoeg gelijk. Hoewel er een kleine 11 hectare tomaat bijkomt, stijgt het tomatenareaal niet omdat een aantal tomatentelers tijdelijk overschakelt op komkommer. Het overstappen op de andere teelt kan eenvoudig doordat Growers United komkommers centraal sorteert en verpakt. Telers zijn hierdoor niet gedwongen hoge investeringen te doen in sorteer- of verpakkingslijnen.

Bij Growers United zijn ruim veertig familiebedrijven aangesloten die glasgroenten telen. De coöperatie heeft een omzet van ongeveer 490 miljoen euro en heeft vijf merken onder haar hoede.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer