Vlogger scoort met filmpjes over varkenshouderij

Desi Keurntjes werkt op een varkensbedrijf in Vethuizen bij het Gelderse Doetinchem. Daar maakt ze vlogs over haar werk en die plaatst ze op Tiktok.

Op deze manier laat Keurntjes zien wat er achter de deuren op een vermeerderingsbedrijf gebeurt. Dat slaat aan. 'Ik vind het superleuk om tussen de biggen te werken en ik vind het jammer dat sommige mensen een slecht beeld hebben van de varkenshouderij. Daarom dacht ik: als ik nou filmpjes maak waarom het zo leuk is, dan promoot ik daarmee de sector.'

De ene keer laat Keurntjes alleen biggen zien en de andere keer leert ze burgers ook over de varkenshouderij. 'Eigenlijk vooral over het werk in de kraamstal, want dat vindt ik het leukste werk. Die kleine biggetjes doen het goed in de filmpjes.'

De eerste vlog maakte Keurntjes voor school. 'In coronatijd moesten we een video maken over onze stage. Die heb ik op Tiktok gezet. Ze werden zo vaak bekeken dat ik het vaker ben gaan doen.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  17° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  24° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 9°
  10 %
Meer weer