Bejo zet met nieuwe sprouting broccoli stap in arbeidsgemak

Burgundy is het nieuwe paarse sprouting broccoliras van Bejo. Een handigheidje van dit ras is dat de sprouts makkelijk in het hart van de plant te oogsten zijn. Daarmee zet de zaadfirma uit het Noord-Hollandse Warmenhuizen een stap in arbeidsgemak.

Bejo+zet+met+nieuwe+sprouting+broccoli+stap+in+arbeidsgemak
© Job Hiddink

Teeltspecialist Rob van den Bos gaf woensdag tijdens de open dagen van Bejo toelichting op het koolsoort. 'Burgundy is vanwege de korte groeiduur prima planmatig te telen. De spruiten zijn allemaal op nagenoeg hetzelfde moment oogstrijp, dus met oogsten kun je er in één keer doorheen. De arbeidsbehoefte wordt daardoor kleiner.'

Van den Bos zegt dat het broccolisoort vooral geschikt is als gemaksgroente om bijvoorbeeld te roerbakken. Rauw of gekookt schijnt deze ook prima te smaken. 'Als je het in de stoomoven klaarmaakt, behoud je de paarse kleur. Dat lijkt aantrekkelijk', vindt hij. De vraag naar het nicheproduct komt volgens Bejo met name vanuit restaurants. Sprouting broccoli wordt ook gebruikt in verspakketten.


De spruiten van Burgundy zijn allemaal nagenoeg op hetzelfde moment goed.
De spruiten van Burgundy zijn allemaal nagenoeg op hetzelfde moment goed. © Job Hiddink

Burgundy wordt door een aantal telers onder de naam Redi op de markt gebracht. Het product is volgens Van den Bos vooral populair in Engeland en Spanje en ligt daar dagelijks in de supermarkt. Overigens is sprouting broccoli volledig eetbaar, dus ook de steel.

De smaak is nagenoeg hetzelfde als traditionele broccoli. Wel is de steel extra zoet. Burgundy is geschikt om vanaf 20 april tot circa 25 juli te planten. Oogsten kan vanaf eind juni tot medio oktober. Het aantal groeidagen na het planten bedraagt zeventig tot 85.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
 • Vrijdag
  26° / 14°
  5 %
Meer weer