Nieuw voer van ForFarmers houdt biggendarmen in beweging

Veevoerfabrikant ForFarmers lanceert de nieuwe voervorm Fluxx. Het betreft een meelvariant. Deze voervorm is als eerste geïntroduceerd voor de Vida-biggenvoeders om gezonde kwaliteitsbiggen te produceren met meer arbeidsgemak.

Nieuw+voer+van+ForFarmers+houdt+biggendarmen+in+beweging
© Koos Groenewold

De huidige genetica en dus de huidige biggen hebben een hogere voeropname en vertonen een schrokkerig eetpatroon. Dat kan gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral rondom het spenen. Met de voervormoplossing Vida Fluxx speelt ForFarmers daarop in met een meer gelijkmatige voeropname en doorstroming van voedingsstoffen in het maag-darmkanaal.

Het toepassen van de meelvariant voorkomt verteringsstoornissen bij biggen waardoor gezondheidsproblemen worden getackeld. De nieuwe voervorm wordt geproduceerd volgens een speciaal proces, waardoor het voer stofvrij is, niet ontmengt en optimale loopeigenschappen heeft. Fluxx is toe te passen in elke goed af te stellen brij- of droogvoerbak.


Ervaring in de praktijk

De nieuwe voervorm is onderdeel van de Vida-totaalaanpak. Ruim dertig vermeerderingsbedrijven hebben al ervaring met het Fluxx-voer.

De resultaten in de praktijk zijn volgens Willie-Jan Tomassen, verkoopleider varkens bij ForFarmers, ronduit goed te noemen. 'Met Vida Fluxx hebben we de focus op de gezondheid van de big, want een goede start van een big is de basis van efficiënt varkens houden. Door de gelijkmatige en rustige voeropname ontstaat er een homogene massa in de maag. Het gevolg is dat de pH in de maag daalt, waardoor de vertering in de maag en darm beter verloopt. Bij de biggen is dit goed te zien: zij hebben een mooie kleur, een goed haarkleed en goede gevuldheid.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  23° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 17°
  50 %
Meer weer