Eerste debat nieuwe Gelderse Staten over wolf: BBB pleit voor afschot

Het eerste debat van de Gelderse Provinciale Staten gaat woensdag over de vestiging van de wolf in Gelderland. Het spoeddebat is door BoerBurgerBeweging (BBB) aangevraagd. De partij wil dat provincie Gelderland afschot op de wolf toestaat. Volgens BBB veroorzaakt het dier disproportionele schade, onrust en onveiligheid.

Eerste+debat+nieuwe+Gelderse+Staten+over+wolf%3A+BBB+pleit+voor+afschot
© ZLTO

BBB vraagt de provincie een vergunning te verlenen voor afschot van wolven die landbouwhuisdieren en hobbydieren aanvallen of in de buurt van deze dieren zijn, die zich bij mensen ophouden en wolven die geen natuurlijk schuw gedrag meer vertonen. Europese wet- en regelgeving ruimte biedt hiervoor de ruimte, stelt de partij.

De Partij voor de Dieren wil in ieder geval twee moties indienen tijdens de eerste vergadering. Zo pleit de partij voor betere voorlichting over de komst van de wolf. Met als doel 'de zorgen over de wolf weg te nemen door de inwoners van Gelderland beter voor te lichten over de voordelen van de wolf en over hoe zij conflictarm en duurzaam met de wolf kunnen samenleven'. Ook wil de Partij voor de Dieren de jacht op grote hoefdieren aan banden leggen om de wolf meer ruimte te geven.

Provincie Gelderland heeft eind vorig jaar bij minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof al een verzoek ingediend om wolven te verjagen. Van der Wal wil eerst wachten op een landelijk advies van de Raad voor Dierenaangelegenheden over het samenleven van mensen en wolven in Nederland.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Maandag
    18° / 5°
    20 %
  • Dinsdag
    21° / 10°
    45 %
  • Woensdag
    23° / 11°
    60 %
Meer weer