Nederland benut Europees geld voor wolfwerende maatregelen niet

Nederland maakt geen gebruik van beschikbare EU-fondsen om vee te beschermen tegen de wolf. De Fryske Nasjonale Partij (FNP), die hier bij toeval achter kwam, vindt dat 'eigenaardig en onverkoopbaar'. Dat meldt het AD.

Nederland+benut+Europees+geld+voor+wolfwerende+maatregelen+niet
© Vidiphoto

Friesland is een van de provincies waar veehouders kampen met aanvallen op hun dieren. Begin februari heeft de Statenfractie van de FNP daarom in een brief aan de Europese Commissie gevraagd om de beschermingsstatus van de wolf te verlagen. Afgelopen week kwam het antwoord uit Brussel.

In een uitgebreide brief wijst een ambtenaar van het directoraat-generaal Milieu, Luisa Samarelli, op het belang van beschermende maatregelen zoals het plaatsen van hekken en op de mogelijkheid deze deels te betalen uit de begroting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.


In november 2021 heeft de Europese Commissie de regeringen van de lidstaten daar nog uitgebreid op gewezen, schrijft Samarelli en 'uitgenodigd om optimaal gebruik te maken van de beschikbare nationale en Europese financieringsbronnen'. 'Maar Nederland heeft voor zover bekend tot nu toe geen gebruik gemaakt van deze financieringsmogelijkheid.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    17° / 5°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 7°
    20 %
Meer weer