CDA-Kamerlid Boswijk houdt enquête over Gecombineerde opgave na klachtenregen

Tweede Kamerlid Derk Boswijk (CDA) houdt een enquête onder boeren en tuinders over de Gecombineerde opgave. Boswijk kreeg naar eigen zeggen de afgelopen tijd veel vragen en klachten over het indienen van de opgave.

CDA%2DKamerlid+Boswijk+houdt+enqu%C3%AAte+over+Gecombineerde+opgave+na+klachtenregen
© Dirk Hol

Boeren klagen al weken over de Gecombineerde opgave, die niet alleen bijzonder tijdrovend zou zijn maar ook vol zou staan met foute gegevens, wat het correct invullen ervan bemoeilijkt. Met de online-enquête wil Boswijk een beter beeld krijgen van de problematiek die speelt.

Daarnaast wil de CDA'er de signalen die er zijn bundelen en overbrengen aan het ministerie van LNV. 'We hebben het vaak over perspectief voor onze boeren, voor de landbouw. Dat betekent concreet dat we iets moeten doen aan de regeldruk en bureaucratie. Via deze enquête wil ik daarmee aan de slag gaan.'


Eerder al werd door boerenbelangenorganisaties LTO en NAJK bij het ministerie van LNV aangedrongen op uitstel van de deadline van de Gecombineerde opgave met minimaal één maand. De belangenorganisaties vinden dat boeren niet massaal de dupe moeten worden van het slecht functioneren van het ICT-systeem van de overheid.

Het systeem loopt continu vast en is te traag, zeggen de belangenbehartigers. En het is bijna onmogelijk om medewerkers van de Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland aan de lijn te krijgen voor hulp.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer