'Uitslag verkiezingen laat zien dat het anders moet'

Als ik dit schrijf zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten net geweest. De uitslag is binnen.

%27Uitslag+verkiezingen+laat+zien+dat+het+anders+moet%27
© Dirk Hol

Natuurlijk heb ik ook gestemd. Als je niet tevreden bent over de huidige gang van zaken in Nederland, dan vind ik dat je ook moet gaan stemmen. Als je in een democratisch land woont en je bent stemgerechtigd, dan kun je in ieder geval laten weten welke standpunten je steunt.

Veel mensen hebben naar deze verkiezingen uitgekeken. Logisch, want er is nogal wat aan de hand in ons land. Groningen zit al jaren op een oplossing te wachten voor de schade van de gaswinning, de toeslagenaffaire, de tekorten in de zorg, de verdeeldheid tussen mensen, de toenemende criminaliteit en nog veel meer… Zelfs al zou dit kabinet vallen, dan is dit nog niet opgelost.

Voor ons van groot belang is de stikstofreductie. De toon die het kabinet uitstraalt, valt bij velen helemaal verkeerd. Er is geen goed en nuttig overleg met de boeren, dat geeft veel onzekerheid bij iedereen.

Ik hoop dat we eindelijk toekomstperspectief en duidelijkheid krijgen

Andy Siemons, pluimveehouder in Roosendaal (NB)

Toen kwamen de verkiezingen van de Provinciale Staten. Het kabinet heeft verloren en de BoerBurgerBeweging (BBB) is in alle provincies de grootste partij geworden.

Natuurlijk hebben niet alleen boeren op de BBB gestemd. Veel mensen zijn het beleid dat op dit moment in Den Haag wordt gemaakt zat. Ook veel mensen in het stedelijke gebied weten dat boeren belangrijk zijn voor Nederland, voor de voedselproductie, het behoud van groen en onderhoud van de natuur. Door radicaal anders te stemmen laten ze zien dat het anders moet!

Ik hoop dat er iets gaat veranderen. Dat we eindelijk toekomstperspectief en duidelijkheid krijgen. Dat we ons eindelijk bezig kunnen gaan houden met dat wat we het liefste doen, gewoon lekker onze kippen verzorgen en ons bedrijf laten draaien.

Bij ons in de sector is het nu een drukke tijd, Pasen komt eraan. Er wordt al flink om eieren gevraagd. De vraag was al goed doordat er in heel Europa niet veel eieren zijn. Mede doordat er vogelgriep is geweest op meerdere plaatsen in Europa. Wat ook mee speelt is dat de nieuwe kippen duur zijn, daarom laten veel boeren de kippen wat ouder worden voordat ze de nieuwe ronde bestellen. Ook wij laten de kippen een week of 10 langer zitten. Na Pasen zullen we in twee stallen nieuwe hennen krijgen.

Er gebeurt dus weer veel de komende tijd. Ik hoop dat we in ons dagelijks leven snel de effecten van de uitslag van deze verkiezingen gaan zien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  21° / 7°
  0 %
 • Dinsdag
  22° / 8°
  0 %
 • Woensdag
  21° / 8°
  0 %
Meer weer