Melkveehouders planten 20.000 bomen

Melkveehouders in Utrecht, Overijssel en Friesland hebben afgelopen winter 20.000 bomen geplant. Het is een initiatief van drie boeren en kenniscentrum VKON. Zij willen met het project 'Boeren met bomen' collega's inspireren en motiveren om voederbomen en voederhagen aan te planten.

Melkveehouders+planten+20%2E000+bomen
© Woudstra's Pleats

In de buurt van het Friese Menaam plantten twaalf melkveehouders bijna 3 kilometer voederhagen aan op hun perceel. Living Lab Fryslân financierde het plantmateriaal.

Het project 'Boeren met Bomen' is vorig jaar gestart. Door middel van open bedrijfsbezoeken, inspiratie- en ontwerpsessies nemen melkveehouderijen Bloemenweidemelk in het Utrechtse Montfoort, de Melkbrouwerij in het Overijsselse Lettele en Woudstra's Pleats in het Friese Menaam hun collega's mee op de weg die zij hebben gelopen om tot het aanplanten van voederbomen en voederhagen te komen.


Positieve bijdrage

De bomen leveren volgens de initiatiefnemers een positieve bijdrage aan de gezondheid en het welzijn van de koeien, maar ook voor de biodiversiteit, het klimaat, het landschap en de bodem.

De demonstratiebedrijven begeleiden de boeren in het kiezen van de juiste boomsoorten die passen bij het oogstdoel, de grondsoort, het landschap en de behoefte van de koeien.

Het project 'Boeren met Bomen' duurt nog twee jaar.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer